Persoanele cu un IQ superior sunt mereu fericiti

Sentimentul fericit si satisfacut al anumitor persoane este legat de faptul ca au un IQ mai inalt, afirma noi cercetari. De fapt, experimentand emotii pozitive si senzatia de viata, toate prezic inteligenta superioara.

Concluziile provin din doua studii de 440 de persoane care au terminat testele de personalitate si bunastare / fericire. Cand li sa dat o sarcina, oamenii cu inteligenta superioara au fost mai putin stresati atat inainte, cat si dupa aceea, precum si mai angajati, au aflat cercetatorii.

Oamenii care erau mai fericiti si mai plini de viata aveau de asemenea mai multe sanse sa fie de acord cu declaratii precum: sunt rapid de inteles, am un vocabular bogat, gasesc rezolvare la problemele complexe. Cu alte cuvinte, oamenii inteligenti au avut dreptate sa fie inteligenti, nu doar ca s-au „simtit” inteligenti.
Fluenta inteligentei se refera la viteza la care functioneaza creierul.

Este ca si puterea bruta a unui motor sau viteza la care un computer poate procesa informatii.

Autorii studiului au concluzionat: Rezultatele au aratat ca intelectul a fost, in general, asociat cu stres mai scazut (distrese mici si ingrijorare si de inalta miscare sarcina), inainte si dupa testele de inteligenta. Chiar si fara a fi dat un test de facut, persoanele cu IQ-uri superioare s-au simtit mai fericite si mai energice.

Autorii scriu: „Este surprinzator faptul ca intelectul a fost corelat cu afectare chiar si in studiul 1, in care nu era necesara indeplinirea unei sarcini intelectuale. Cel putin in culturile occidentale, intelectul poate avea o importanta suficienta pentru auto-schema care influenteaza functionarea emotionala generala „.

Related Posts

About The Author

Add Comment