Persoanele deprimate mananca de doua ori mai multa ciocolata

Studiile au aratta faptul ca oamenii mananca de doua ori mai mult atunci cand se simt deprimati. Alimentul care este consumat in exces in astfel de situatii este reprezentat de ciocolata. Cercetatorii afirma faptul ca oamenii, cu cat sunt mai deprimati, cu atat consuma mai multa ciocolata. Persoanele deprimate mananca echivalentul a 12 baruri de bomboane pe luna, comparativ cu 5 pentru cei fara depresie.

Rezultatele nu par a fi explicate printr-o crestere generala a cofeinei, a grasimilor, a carbohidratilor sau a consumului de energie, sugerand ca rezultatele sunt specifice ciocolatei. Un alt studiu a aratat ca tarile cu rate mai mari de suicid si de omucidere au rate mai ridicate de consum de ciocolata. Acest lucru sporeste si mai mult legatura misterioasa dintre depresie si ciocolata.

Pe un drum separat, s-a constatat, de asemenea, ca tarile cu consum ridicat de ciocolata au mai multi destinatari ai Premiului Nobel. Totusi, in astfel de cazuri vorbim de ciocolata neagra, care contine flavanoli de cacao vital, care de obicei este legat de cresterea functiei creierului.

Asadar, se pare ca oamenii tind sa consume mai multe alimente, cu precadere dulciuri, atunci cand trec printr-o perioada mai dificila si au psihicul destul de jos. Desi studiile arata o evidenta clara a cresterii consumului de ciocolata, nu au fost semnalate imbunatatiri ale starii de spirit in urma consumului. Mai mult, un numar de persoane a marturisit faptul ca resimt un sentiment de vinovatiei dupa un asemenea episod haotic din punct de vedere al nutritiei. Ceea ce este sigur este ca acest consum de ciocolata este direct proportional cu gravitatea stadiului de depresie.

Related Posts

About The Author

Add Comment